'Manchester City wil Grealish duurste Engelse transfer ooit maken'

'Manchester City wil Grealish duurste Engelse transfer ooit maken'

30 juli 2021 – Manchester City geeft niet op in de strijd om Jack Grealish. De Engelse kampioen wil de spelmaker maar wat graag binnenhengelen en heeft inmiddels een bod van 117 miljoen euro neergelegd bij Aston Vila. De leiding van the Citizens hoopt dat dit monsterbod voldoende is om de Engels international nog deze zomer binnen te halen.

Het is een publiek geheim dat manager Josep Guardiola erg gecharmeerd is van de middenvelder. Hij heeft de clubleiding dan ook de opdracht gegeven om Grealish op te pikken. Dat meldt The Athletic. Mocht de transfer doorgaan, dan wordt de international van Engeland de duurste transfer ooit in de Premier League. Momenteel staat dat record nog op naam van Paul Pogba, die in 2016 de overstap maakte van Juventus naar Manchester United voor 105 miljoen euro.

Manchester City hoopt binnen enkele dagen zaken te kunnen doen met Villa, dat Grealish maandag na een vakantie ziet terugkeren op het trainingsveld. De ambitieuze club uit Birmingham hoopt de door Manchester City begeerde spelmaker te kunnen verleiden tot een langer verblijf met een verbeterd contract, al ligt hij al tot 2025 vast. Hij zou een salaris van 150.000 per week kunnen verdienen. De vraag is of de Engelse club zo'n transfersom kan laten schieten en hoe de middenvelder er zelf aover denkt.

Dit bod laat namelijk duidelijk zien dat Manchester City diep in de buidel wil tasten voor de aanvallende middenvelder annex buitenspeler. De Engelse landskampioen is sowieso met geld aan het smijten, als de geruchten kloppen. Al enige tijd wordt de naam van Harry Kane genoemd. Tottenham Hotspur wil 187 miljoen euro hebben voor de spits, maar daar wil de ploeg van Guardiola niet in meegaan. De verwachting is wel dat er nog een bod binnen gaat komen bij de Londenaren.

gerelateerd