Renovatie PSV nog lang niet klaar, interesse van De Jong

Renovatie PSV nog lang niet klaar, interesse van De Jong

30 juli 2021 – De renovatie van PSV is in volle gang en was tot dusver ook behoorlijk succesvol, maar klaar is het karwei van trainer Roger Schmidt en technisch directeur John de Jong nog verre van. De verwachting is dat er nog minimaal twee spelers bijkomen – naar verluidt is Luuk de Jong tóch geïnteresseerd in een eventuele terugkeer – en er nog een hele rits vertrekkers is.

'Michal Sadílek, Érick Gutiérrez, Ritsu Doan, Mohamed Ihattaren, Derrick Luckassen, Dante Rigo en Bruma kunnen of moeten allemaal nog weg', schrijft het Eindhovens Dagblad over de spelers die nog mogen vertrekken bij PSV. Denzel Dumfries hoeft niet per se weg, maar wil wel zelf gaan vertrekken na het goede EK dat hij heeft gespeeld. 'Vrijdag is er in Eindhoven overleg over hem. Zolang er heel serieus uitzicht blijft op een transfer, keert hij waarschijnlijk nog niet terug in het basisteam.'

Mocht het onverhoopt niet tot een transfer komen, dan is ook de vraag wat er met Jordan Teze gebeurt. Vorig seizoen was het talent nog basisspeler, maar is centraal achterin gepasseerd ten faveure van André Ramalho en heeft zelf aangegeven liever rechtsback te spelen. Maar daar krijgt Phillip Mwene vooralsnog de voorkeur van Schmidt. 'Stagnatie door een gebrek aan speeltijd in de huidige fase van zijn carrière kan flinke financiële schade voor PSV opleveren, omdat zijn transferwaarde dan kan verschrompelen. Er moet dus perspectief voor Teze blijven bij PSV', stelt het ED.

De Jong wil alleen weg voor PSV
Verder kwam er uit Spanje het bericht dat Luuk de Jong weinig voelt voor een vertrek bij Sevilla. AS schrijft dat de aanvaller zeker niet naar Besiktas wil verkassen, dat hoopt de Nederlander binnen te halen. Als De Jong echt weg moet van zijn huidige werkgever, dan is PSV een van de weinige clubs waar hij wél heen zou willen. Eerder werd echter ook duidelijk dat de nummer twee van vorig seizoen Mergim Berisha op de radar heeft als nieuwe extra aanvaller.

Vooralsnog geeft Besiktas de strijd om De Jong nog niet op, terwijl de sterke spits zelf het liefst in La Liga blijft, ook vanwege de geboorte van zijn zoontje. Een huurdeal is bovendien duur: Sevilla wil naar verluidt een huursom van twee miljoen euro en hij verdient een slordige 2,8 miljoen euro per jaar in Andalusië.

gerelateerd