Feyenoord
2 – 1
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Traoré legt Ajax-vertrek uit en looft trainer Ten Hag

Traoré legt Ajax-vertrek uit en looft trainer Ten Hag

30 juli 2021 – Lassina Traoré trok deze zomer de deur achter zich dicht bij Ajax. De twintigjarige spits vertrok naar Shakhtar Donetsk om eigenlijk maar één reden: meer speeltijd. "Ik ben jong en nu is het moment om zoveel mogelijk te spelen."

Dat vertelt de vertrokken aanvaller tegenover Ajax Showtime over zijn transfer. "Ik heb voor Shakhtar gekozen vanwege het project, hun speelstijl, het feit dat de club net als Ajax Europees speelt en de trainer. De trainer, die overkwam van Sassuolo, wilde mij per se hebben bij zijn nieuwe club. Dat kon toen ook nog in de Serie A zijn bij grote clubs. Hij ziet mij als de ideale spits voor zijn systeem. Dat geeft natuurlijk veel vertrouwen", legt hij uit. Bovendien kan de club zich nog plaatsen voor de Champions League, waarin het Ajax zou kunnen treffen.

In Amsterdam was de concurrentie simpelweg te groot, toch is Traoré trainer Erik ten Hag vooral dankbaar. "Van Ten Hag heb ik bij Ajax het meeste geleerd. Ik heb echt veel van hem geleerd. Als speler, en dan vooral als de nummer negen, maar ook als mens. Ten Hag is een erg goede trainer", looft de spits, die tegen VVV-Venlo vorig seizoen nog vijfmaal scoorde en ook tegen Atalanta Bergamo belangrijk was in de Champions League. "Ik hoopte die lijn door te kunnen zetten, maar helaas gebeurde dat niet mede door blessures."

Lees ook: Shakhtar blij met 'veelbelovende' Traoré: "Hij heeft alles"

Ondanks zijn vertrek uit Amsterdam ziet Traoré zichzelf ooit wel weer terugkeren bij Ajax. "Ik houd van Ajax. De club heeft geweldige fans, dus misschien is het mogelijk. Amsterdam voelt nog steeds een beetje als mijn thuis. Nederland was het eerste land waar ik kwam in Europa. Alles was speciaal. Dus ja, het is mogelijk."

gerelateerd