Serieuze tests voor Ajax, AZ, Van Bommel en Nederlands Nice

31 juli 2021, 09:47   Bijgewerkt: 31 juli 2021, 10:12

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 31 juli.

Specials

Transferweekje

Het EK is achter de rug, de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en dus begint ook het transfergeweld los te barsten. De markt is inmiddels al enige tijd open en clubs zijn druk bezig hun selectie op orde te krijgen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

Sporting Lissabon – Sporting Braga (21.45 uur)

De laatste keer dan een wedstrijd in de Portugese Super Cup niet werd gespeeld door FC Porto of Benfica (of allebei) was in het seizoen 2002! Sindsdien waren de twee grote clubs van het land altijd betrokken bij de Super Cup en speelden ze ook meermaals tegen elkaar. Maar door de titelwinst van Sporting en de Taça de Portugal-zege van Braga staan beide Sporting tegenover elkaar in de ontmoeting om de eerste hoofdprijs van het Portugese seizoen. 

Esbjerg fB – FC Helsingør (13.30 uur)

De periode van Peter Hyballa bij de Deense tweededivisionist Esbjerg fB is tot dusver eentje die behoorlijk beladen is. De spelersgroep kwam in opstand tegen de trainingsmethoden van de extraverte Duitser, die door de clubeigenaar volop gesteund wordt. Om dat zo te houden zijn echter wel resultaten nodig, want het doel is promoveren. Vorige week eindigde het gelijk (1-1) tegen Vendsyssel: hoe gaat het ditmaal tegen FC Helsingør, dat het seizoen opende met een zege? 

Voetbal op tv

16.00 uur: RB Leipzig – Ajax, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

17.00 uur: AZ – Real Sociedad, ESPN, live verslag van het oefenduel

18.00 uur: VfL Wolfsburg – Atlético Madrid, ESPN 4, live verslag van het oefenduel

19.30 uur: Go Ahead Eagles – Willem II, ESPN, live verslag van het oefenduel

20.30 uur: OGC Nice – AC Milan, ESPN 4, live verslag van het oefenduel

21:45 uur: De Oranjezomer, SBS 6, sporttalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen