Feyenoord
2 – 1
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Kranten hard voor Feyenoord: 'Een tragikomische lachfilm'

Kranten hard voor Feyenoord: 'Een tragikomische lachfilm'

30 juli 2021 – Feyenoord plaatste zich donderdagavond met ongekend veel hangen en wurgen voor de volgende voorronde van de Conference League. De ploeg van Arne Slot dankte Guus Til en een uitblinkende Justin Bijlow dat er uiteindelijk met 3-2 gewonnen kon worden. Toch zijn de Nederlandse ochtendkranten niet bepaald mals met hun oordeel over het veldspel van de Rotterdammers. 

'Een tragikomische lachfilm haast, waarin de Rotterdammers na de eerste goal van Til (na prachtig voorwerk van Jens Toornstra) snel op gênante wijze op 1-2 achterstand komen. Waarin de hoofdschuldige daarvan, Leroy Fer, met elk fluitconcert aan zijn adres een tandje langzamer lijkt te gaan lopen. En waarin de verzorger van FC Drita met zijn maatje meer elke kleine blessurebehandeling tot kostbare tijdwinst voor de Kosovaren weet te promoveren', beschrijft het Algemeen Dagblad de uiterst moeizame wedstrijd van Feyenoord. 'Best kans dat de om versterkingen smekende Slot zijn wensenlijstje na gisteren nog extra aanvult. Bijna meelijwekkend is het om te zien hoe Feyenoord, opgejaagd door 25.000 supporters, in de tweede helft lang tevergeefs zoekt naar een doelpunt. (…) Dat er tegen FC Luzern meer raffinement en minder verdedigende fouten verlangd worden; daarover zal elke supporter het eens zijn.'

De Telegraaf geeft hattrickheld Guus Til de eer die hij verdient. 'Hij heeft Feyenoord in z'n eentje in Europa gehouden', stelt de ochtendkrant. 'Daarmee heeft hij zich in een klap razendpopulair gemaakt bij het Rotterdamse Legioen. Dat hij niet in een gespreid bedje terecht kwam, wist Arne Slot al toen hij zijn handtekening zette onder zijn contract bij Feyenoord. Maar dat hij bijna een olympische berg moet beklimmen en al blij mag zijn als hij in de komende seizoenen af en toe brons verovert, zal hij nooit hebben vermoed. (…) Atleten die naar de Olympische Spelen willen, leggen een traject van vier jaar af om er te komen. Slot dreigt eenzelfde weg te moeten afleggen voordat hij met Feyenoord beslag kan leggen op eremetaal.' Daarbij zijn er ook de nodige wisselingen nodig in de formatie van de Rotterdammers, zo concludeert het medium. 

Volgens het NRC is Feyenoord aan een blamage ontsnapt tegen de nummer 297 van de UEFA-ranglijst, waarop de Rotterdammers zelf op de 68ste plaats staan. 'Feyenoord oogde in defensief opzicht erg zwak, vooral Fer was ongelukkig. Ook na rust was het niveau van Feyenoord ver onder de maat. Het was aan Til te danken dat het Europese avontuur van de Rotterdammers niet al eind juli eindigt. Halverwege de tweede helft kopte de oud-speler van AZ de 2-2 binnen en in de 90ste minuut zorgde Til ook voor de bevrijdende 3-2. Tussendoor kreeg Drita nog een paar flinke kansen.' Die werden echter niet benut, waardoor de volgende ronde tegen FC Zürich werd bereikt.

gerelateerd