Feyenoord
2 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

'Feyenoord meldt zich voor Veerman, externe financiers zijn nodig'

'Feyenoord meldt zich voor Veerman, externe financiers zijn nodig'

30 juli 2021 – Feyenoord heeft serieuze interesse in sc Heerenveen-middenvelder Joey Veerman. De Rotterdammers hebben zich zelfs al in het Abe Lenstra Stadion gemeld voor de creatieve spelmaker, die door Arne Slot wordt gezien als de ideale schakel op zijn middenveld. De vraag is nog wel of de deal ook gefinancieerd kan worden, mede gezien diens doorlopende contract tot 2024.

Dat schrijft Voetbal International althans over de interesse van Feyenoord in de Volendammer in Heerenveense dienst, die zelf zijn vertrekwens eerder niet onder stoelen of banken stak. Feyenoord heeft zelf momenteel niet de financiële middelen om een transfersom van zomaar een miljoennetje of acht tot tien op tafel te leggen.

Daardoor is het uitgekomen bij externe financiers, die de overgang in orde moeten maken voor Feyenoord. Alleen het loon moet dan door de club zelf worden opgebracht vermoedelijk: daarvoor worden momenteel diverse spelers aan de uitgang gelinkt. Onder anderen Mark Diemers, Ridgeciano Haps en João Carlos Teixeira staan op de nominatie om ruimte te maken in het salarishuis, zoals eerder Nicolai Jørgensen al deed.

Lees ook: 'Feyenoord heeft aanvoerder Fer op de transferlijst geplaatst'

De Friezen weigerden eerder een bod van het Italiaanse Hellas Verona, dat niet verder wilden gaan dan vijf miljoen euro. Heerenveen wil echter de absolute hoofdprijs voor Veerman, net als het bijvoorbeeld eerder bij Chidera Ejuke en Michel Vlap kreeg. Ook Rangers FC heeft belangstelling, waardoor de overgang naar Feyenoord nog allerminst zeker is.

gerelateerd