Feyenoord met schaamrood op de kaken verder in Europa

Feyenoord met schaamrood op de kaken verder in Europa

30 juli 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 28 juli.

Feyenoord bibbert, maar is verder in Europa door hattrickheld Til
Feyenoord is donderdagavond door het oog van een klein uitgevallen naald gekropen. Halverwege stonden de Rotterdammers nog op achterstand in de voorronde van de Conference League tegen FC Drita, maar kregen in een uiterst moeizame tweede helft - waarin het diverse kansen weggaf - uiteindelijk toch loon na heel hard werken (3-2). Hoogstand was het niet, behalve van Guus Til, die een hattrick maakte en zijn laatste goal aan het begin van de blessuretijd maakte.

Slot beschermt falende Fer: "Deze trainer zet hem er neer"
Feyenoord-trainer Arne Slot heeft aanvoerder Leroy Fer na de gewonnen wedstrijd tegen FC Drita in bescherming genomen. De middenvelder die als centrale verdediger speelde ging bij de twee tegengoals in de fout. "Deze trainer kiest ervoor om hem rechts centraal achterin te laten spelen." 

Bijzondere cijfers voor zelfkritische Feyenoord-held Til 
Guus Til (23) kan na zijn eerste wedstrijd in De Kuip al niet meer stuk bij Feyenoord. De aanvallende middenvelder maakte donderdagavond een hattrick tegen FC Drita (3-2) in de voorronde van de Conference League. Daarmee was hij zelf niet alleen dolgelukkig, ook de statistieken zijn bijzonder en hij was (zelf)kritisch na de ontsnapping. 

Van Dijk direct met hoofdrol bij rentree bij Liverpool
Virgil van Dijk heeft donderdagavond voor het eerst sinds zijn zware blessure in oktober 2020 minuten gemaakt namens Liverpool. Na een maandenlange revalidatie kwam de Nederlander een klein half uur voor het einde van de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC binnen de lijnen. Wel ging hij onderuit met zijn ploeg, ondanks een assist (4-3).

Eindelijk weer winnend Vitesse kent opponent in Europa
Vitesse gaat met een goed gevoel richting de voorronde van de Conference League. De ploeg van Thomas Letsch boekte donderdagavond tegen VfL Bochum pas de tweede oefenzege van de voorbereiding, mede door een treffer van basisspeler Riechedly Bazoer (1-2). Later op de avond werd duidelijk dat Dundalk FC de opponent is over exact een week.

Derksen serieus bedreigd, OM waarschuwt tv-analyticus
TV-analyticus Johan Derksen wordt serieus bedreigd. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International heeft een telefoontje gekregen van het Openbaar Ministerie met de melding van de dreiging aan zijn adres. Er zijn vanuit het OM echter geen middelen om hem te beveiligen, omdat het een werkgerelateerde zaak is. Meer dan een waarschuwing zat er voor hem dan ook niet in.