FC Groningen
0 – 1
Vitesse
Feyenoord
1 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Van Dijk na rentree: 'Moeilijk om me uit te drukken'

Van Dijk na rentree: 'Moeilijk om me uit te drukken'

29 juli 2021 – Virgil van Dijk (30) heeft gereageerd op zijn rentree die hij donderdagavond maakte. Na 285 dagen van revalideren maakte de verdediger van Liverpool weer eens speelminuten na zijn zware knieblessure. In een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC (4-3 verlies) kwam hij in actie voor het eerst sinds oktober 2020. 

'285 dagen geleden ben ik een reis gestart om terug te keren als speler. Het is moeilijk om me uit te drukken hoe ik me nu voel, maar het is belangrijk voor mij dat ik me gezegend voel en ik heb de steun gevoeld van zoveel ongelofelijke mensen', schrijft VVD op zijn Twitteraccount over zijn herstel in de afgelopen maanden, waarin hij door zijn blessure het EK met het Nederlands elftal moest missen.

'De chirurg, mijn fysiotherapeuten, coaches en medewerkers die bij mij hebben geholpen vanaf de eerste dag. Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor het geven van energie en het omhoog houden van mijn hoofd. Ik bedank de fans voor al hun liefde, steun en aanmoediging. En natuurlijk wil ik vooral mijn familie bedanken, want zonder hen zou ik niets zijn. Bedankt!', aldus de verdediger, die een half uur meedeed tegen Hertha BSC.

Lees ook: Van Dijk direct met hoofdrol bij rentree bij Liverpool

'Mijn harde werk houdt nu niet op. Het is pas net begonnen. Wij gaan door!', beloofde hij via social media aan de achterban van Liverpool. Bij zijn rentree liet hij zich wel meteen gelden: eerst ging hij in de fout bij de vierde Duitse goal, waarin hij zich liet uitspelen door Stevan Jovetic. Vervolgens was hij ook positief betrokken bij een Liverpool-treffer: hij kopte de bal terug waaruit Alex Oxlade-Chamberlain de 4-3 aantekende. 

gerelateerd