Slot beschermt falende Fer: "Deze trainer zet hem er neer"

Slot beschermt falende Fer: "Deze trainer zet hem er neer"

29 juli 2021 – Feyenoord-trainer Arne Slot heeft aanvoerder Leroy Fer na de gewonnen wedstrijd tegen FC Drita in bescherming genomen. De middenvelder die als centrale verdediger speelde ging bij de twee tegengoals in de fout. "Deze trainer kiest ervoor om hem rechts centraal achterin te laten spelen."

Dat zei Slot in zijn analyse tegenover ESPN over Fer, die zelf ook de hand in eigen boezem stak. "Ja, Leroy gaat bij de tweede goal in de fout. Maar hij speelt daar, omdat ik geen andere speler had op zijn positie tot vandaag (doelend op de niet speelgerechtigde aanwinst Gernot Trauner, red.). Hij heeft daar in zijn hele leven nog nooit gespeeld, nu pas sinds een week of vier. Dan maak je weleens wat fouten. Vorige week was hij nog uitstekend, zonder bal."

Lees ook: Fer eerlijk na blunders: "Ik had zeker mijn avond niet"

Fer werd in bescherming genomen, maar dat gold niet voor het optreden van Feyenoord. Slot vond dat het makkelijker had moeten gaan tegen de nietige opponent. Vorige week werd er bijna niks weggeven, in De Kuip regende het kansen voor de gasten. "Maar dat heeft niks met hoog drukzetten te maken. Bij elke bal in onze laatste lijn, ogen we onzeker. We hebben het geluk dat we een fantastische keeper hebben. Vorige week vond ik het nog best oké wat we lieten zien verdedigend en leek het alsof die gasten er niks van konden. Of zij zo goed waren of wij zo slecht verdedigden? Dat moet in de komende weken maar blijken."

Al met al is in elk geval het ticket voor de volgende voorronde van de Conference League binnen, wat het uiteindelijke doel was – benadruk Slot. "Maar we hebben wel wat geluk gehad, een beetje veel misschien wel. Maar ook een goede mentaliteit en fantastische supporters. Of ik het gevierd heb? Nee, we moeten wel beseffen van je wie wint vandaag. Maar als je op het veld gestaan hebt en een 1-2 achterstand omgedraaid in een 3-2 zege, dan is er wel ontlading", zei hij over de feestende spelers op het veld.

gerelateerd