Feyenoord bibbert, maar is verder in Europa door hattrickheld Til

29 juli 2021, 21:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is donderdagavond door het oog van een klein uitgevallen naald gekropen. Halverwege stonden de Rotterdammers nog op achterstand in de voorronde van de Conference League tegen FC Drita, maar kregen in een uiterst moeizame tweede helft - waarin het diverse kansen weggaf - uiteindelijk toch loon na heel hard werken (3-2). Hoogstand was het niet, behalve van Guus Til, die een hattrick maakte en zijn laatste goal aan het begin van de blessuretijd maakte. 

Na de zeer teleurstellende remise in Pristina had Feyenoord vandaag (donderdag) de taak om FC Drita te verslaan en zo de volgende voorronde van de Europa Conference League te bereiken. De aangetrokken Gernot Trauner was nog niet van de partij, waardoor Leroy Fer opnieuw achterin startte. Wel was er een basisplaats voor Alireza Jahanbakhsh, die in de verloren oefenwedstrijd tegen PAOK zijn eerste minuten maakte in een Feyenoord-shirt.

Zo leek Feyenoord na een goed begin op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Nadat diezelfde Til een overtreding maakte, en de vrije trap snel genomen werd, was Feyenoord niet bij de les. Hierdoor kon FC Drita ervandoor en nadat de voorzet werd aangeraakt door Tyrell Malacia kon Simonovski eenvoudig binnenschieten (1-1). Even later werd het zelfs nog erger, toen Leroy Fer een lange bal volledig verkeerd inschatte en zo Astrit Fazliu vrij voor Justin Bijlow zette. Hij kon de situatie niet meer herstellen, waardoor Feyenoord binnen enkele minuten haar voorsprong in rook zag opgaan.

Dit kwam hard aan bij de thuisploeg, maar na enkele minuten begon de ploeg van Arne Slot met hernieuwd enthousiasme op zoek naar de gelijkmaker. De Rotterdammers zaten er fel op, maar kwamen ondanks een paar goede acties weinig door de blauwe Drita-muur heen. De Kosovaren deden er ondertussen alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen en kregen door onoplettendheid bij de defensie van Feyenoord zelfs mogelijkheden om de voorsprong door middel van snelle counters uit te breiden. Hoewel de Trots van Zuid in de slotfase wel enige verbetering toonde, werd de kleedkamer opgezocht met een gênante 1-2 achterstand.

Uiteindelijk viel het op basis van inzet verdiende doelpunt toch, toen Til na een goede voorzet van Marcos Senesi zijn tweede van de avond fraai binnenkopte. Hoewel de thuisploeg daarna de dominante ploeg bleef en naarstig op zoek ging naar de 3-2, kwamen de Rotterdammers tot twee keer toe goed weg bij ongekend grote kansen voor Drita (zie onder). De Kosovaren maakten deze echter niet af, waardoor er een heldenrol voor Til kon worden komen. Uit een corner werkte hij vlak voor tijd zijn hattrick tegen de touwen, waardoor FC Zürich de eerstvolgende opponent is in de volgende ronde van de Conference League. Maar de manier waarop, zal niemand meer aan denken. 

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Tyrell Malacia 6, Marcos Senesi 4,5, Leroy Fer 3, Mads Pedersen 5 (83. Ridgeciano Haps -); Guus Til 7, Orkun Kökcü 4,5, Jens Toornstra 4,5; Luis Sinisterra 5, Bryan Linssen 4,5, Alireza Jahanbakhsh 4,5 (62. Robert Bozenik 5).

Man of the match: Guus Til

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen