Bosz met terugwerkende kracht in de prijzen namens Leverkusen

29 juli 2021, 17:25

Peter Bosz is met Olympique Lyon druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, maar is in Duitsland nog even in de prijzen gevallen. De Duitse voetbalbond heeft de Nederlandse coach de Fair Play Medal gegeven vanwege een sportieve actie namens zijn toenmalige ploeg Bayer Leverkusen in de vijfde speelronde van de Bundesliga.

Bij een wedstrijd tussen Bayer Levekusen en FC Augsburg al vroeg in het seizoen werd er een vrije trap gegeven aan de ploeg van Bosz, terwijl een speler van zijn ploeg hands maakte. De scheidsrechter van dienst floot in het voordeel van die Werkself, maar Bosz zag het langs de zijlijn gebeuren en sommeerde Exequiel Palacios vervolgens de bal aan FC Augsburg te geven.

Het heeft de oefenmeester een prijs opgeleverd in Duitsland, ondanks dat hij momenteel in Frankrijk werkt. "Ik wil als trainer zeker winnen en niet elke fout van de scheidsrechters wordt besproken. Maar dit gebeurde langs de zijlijn en de bank van Augsburg zag ook allemaal dat wij hands maakte. Dat maakte het natuurlijk ook wel iets makkelijker, moet ik eerlijk bekennen", zei hij over zijn eigen actie.

"Fair-play is voor mij belangrijk. Als trainer wil ik op een eerlijke manier winnen." Toch kan het ook gebeuren dat hij niet ingrijpt als hij een keer iets ziet van een van zijn spelers. "Iedereen in het voetbal moet voor zichzelf bepalen wat professioneel en oneerlijk is. Maar soms moet je ook een beetje slim zijn", aldus de oefenmeester. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen