Bedreigde Hyballa reageert op onrust: "Een complot"

29 juli 2021, 16:28

Peter Hyballa heeft gereageerd op de onrust die is ontstaan bij zijn club Esbjerg FB. De spelers hebben zich gekeerd tegen de Duitse coach, maar de clubeigenaar staat nog vol achter hem. Bedreiging, seksisme en vernederende opmerkingen zijn dingen waarvan hij beschuldigd wordt door een deel van de spelers. De oefenmeester noemt de aanval 'een complot'.

"Ik zie het als een complot van twee oudere spelers die niet meewillen in mijn manier van werken. Samen met de media. En zij zetten druk op de andere spelers. Om mijn naam kapot te maken", vertelt hij tegenover BN/De Stem over de enorme onrust in Denemarken. "Het doel is promotie naar de Superligaen. Ik heb duidelijke ideeën, wil hoog drukzetten en jonge spelers ontwikkelen."

Hoewel de spelers met een open brief veel kritiek gaven op de werkwijze van Hyballa, die in mei werd aangesteld, staat de eigenaar nog vol achter de Duitser. "De eigenaar staat duizend procent achter mij. We hebben net ook gewoon lekker getraind. De jongens gingen voluit. De vonken vlogen eraf. En dat voor een terror-trainer", blijft hij rustig over de onstane onrust.

Lees ook: Spelers eisen ontslag Hyballa en komen met bizarre details

Hyballa is via social media meermaals bedreigd door supporters, maar wil zich daar niet te druk om maken. "Het is crimineel gedrag. Sociale media-bashing. Racistische aantijgingen voor mij als Duitser. Er wordt verband gelegd met de Tweede Wereldoorlog. Dat ligt heel gevoelig voor mensen met mijn nationaliteit. Het is voor mij niet leuk. En zeker niet grappig. Voor mijn naam niet goed, want deze stempel krijg ik nauwelijks nog weg."

De trainer gaf overigens wel aan dat hij zich misschien beter had moeten voorbereiden op zijn taak in Denemarken. De humor die in Nederland en Duitsland gebruikelijk(er) is, werkt in Denemarken heel anders, zo merkte hij. Toch geeft hij zeker niet op: "Het is een feit dat er hier de laatste twee jaar zeven trainers geweest zijn. En ik ben anders. Dat mijn trainingen niet goed zijn, is niet waar. Ik ben als veldtrainer simpelweg top."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen