Romano: Arsenal betaalt monsterbedrag voor concurrent Veltman

29 juli 2021, 14:34

Het hing al enkele dagen in de lucht, maar Arsenal heeft flink de portemonnee getrokken voor

' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ben-white">Ben White
V (C, R) - Arsenal
€41M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/benjamin-white-20853">Ben White. De centrale verdediger was bij Brighton and Hove Albion ploeggenoot en concurrent van Joël Veltman en gaat voor een bedrag van omgerekend ruim 58 miljoen euro naar Londen, zo weet transferspecialist Fabrizio Romano. Daarmee heeft Arsenal eindelijk de gewenste centrale verdediger te pakken om de defensieve problemen te beperken.

De Engelse verdediger is momenteel 23 jaar oud, 1,89 meter lang en hij tekent bij Arsenal een contract tot juni 2026. Hij speelt bij voorkeur als rechter centrale verdediger, maar kan ook uit de voeten in een driemansdefensie of op de rechtsbackpositie. In de jeugd maakte hij de overstap van Southampton naar Brighton and Hove Albion, waar hij doorbrak in het eerste elftal.

Na een verhuurperiode bij Leeds United speelde hij dit seizoen 36 duels in de Premier League, waarin hij een uitstekende indruk maakte. Inmiddels heeft hij ook twee interlands achter zijn naam staan voor de Engelse nationale ploeg en dus heeft Arsenal veel geld voor hem over. Bij de club uit Londen moet hij de concurrentie aangaan met Pablo Mari (oud-NAC), Rob Holding en Gabriel Magalhaes.

Arsenal nam al afscheid van David Luiz, die een matig seizoen doormaakte in Londen. Verder staat ook Hector Bellerin op de nominatie om te vertrekken. Vooral Inter Milaan zou interesse hebben om de back te huren. De bronnen van transferspecialist Fabrizio Romano ontkennen echter dat er gesprekken zijn tussen de clubs. Arsenal oefent de komende week tegen de buren van Chelsea en Tottenham Hotspur, waarna het ook de competitie begint met een Londens onderonsje (Brentford).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen