Esbjerg reageert fel: "Spelers die Hyballa niet willen, kunnen weg"

29 juli 2021, 12:24

Donderdagmorgen werd bekend dat de spelers van Esbjerg een open brief hadden geschreven naar een Deense krant met de eis dat Peter Hyballa ontslagen zou worden. De Duitse oefenmeester vertoonde sinds zijn komst ontoelaatbaar gedrag en dus zien de spelers een verdere samenwerking absoluut niet zitten. Inmiddels heeft de Amerikaanse eigenaar van Esbjerg getergd gereageerd op de actie van zijn spelers.

In de Deense krant Jydske Vestkysten laat Paul Conway weten de open brief een schande te vinden. "Dit is absoluut onprofessioneel, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Spelers kunnen niet bepalen wie er trainer is en wie niet. Wij hebben het volledige vertrouwen in Peter Hyballa en daar verandert niets aan." Afgelopen maandag was er nog een gesprek tussen de spelersgroep en het clubbestuur.

Dat is dan ook de reden dat Conway zo verbaasd is over de open brief. "We hebben toen afgesproken dat we vrijdag opnieuw met elkaar zouden gaan praten, maar nu komen ze ineens met deze brief op de proppen. Het is echt te belachelijk voor woorden, dit gedrag heb ik nog nooit eerder gezien." Daarop laat hij weten dat hij wel een oplossing heeft voor de spelers die niet onder Hyballa willen werken. Zij kunnen namelijk hun contract laten ontbinden bij de club.

Lees ookSpelers eisen ontslag Hyballa en komen met bizarre details

De spelersgroep uitte eerder deze maand al de onvrede over de trainer, waarna het bestuur met Hyballa is gaan praten. De Duitser zou zijn gedrag aanpassen, maar de spelers vinden dit nog altijd problematisch. Zo zou Hyballa de spelers dagelijks uitschelden en confronteren met vernederende en seksistische opmerkingen. Ook zou hij aan de borst van een speler hebben geknaagd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen