Ekkelenkamp mag weg bij Ajax: "Je kunt hem dit niet aandoen"

29 juli 2021, 11:36

Na acht jaar trouwe dienst zit de periode van Jurgen Ekkelenkamp bij Ajax er naar alle waarschijnlijkheid op. De 21-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam, maar kreeg het nooit voor elkaar echt door te breken in het eerste elftal. Vorig seizoen moest hij het doen met elf invalbeurten in de Eredivisie en vier basisplekken, waarin hij drie keer scoorde.

Directeur Marc Overmars bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat Ekkelenkamp op korte termijn zal vertrekken bij Ajax. "Je kunt het hem niet aandoen om nog een volledig seizoen in die rol door te brengen. Ons middenveld is overvol. Aan een vertrek van Jurgen gaan we dan ook meewerken. Hij staat nog een jaar onder contract en mag verlengen, maar wat kun je die jongen bieden?"

Zo is Overmars wel bereid om hem te behouden voor de club, maar denkt hij graag mee met de middenvelder, die voor het welzijn van zijn carrière vooral veel wedstrijden moet gaan spelen. "In de denkwijze van Ajax moet je zo'n prima speler misschien wel behouden, want hij is sterk en volwassen geworden en gaat nog helpen in wedstrijden. Alleen voetballenderwijs kun je het hem niet aandoen om nog een volledig seizoen in die rol door te brengen."

Lees ook: 'Hertha wil met enkele miljoenen toeslaan bij Ajax'

Ekkelenkamp speelde tot nu toe 61 wedstrijden in het eerste van Ajax, maar zal dat aantal niet verder kunnen aanvullen. "Ik verwacht dat daar in de komende weken wel ontwikkelingen in zullen zijn. Verlengen en verhuren had aanvankelijk ook zeker gemogen, maar dat zie ik nu niet meer gebeuren. Jurgen is een rustige jongen en we denken dat het goed voor hem is om een stap te maken naar een club die serieus met hem verder aan de slag gaat. Volgens mij ligt zijn voorkeur bij een stap naar het buitenland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen