Uitverkoop heeft effect: positief oordeel financiële situatie Barça

29 juli 2021, 11:02

Na een ruim jaar lang in financieel zwaar weer te hebben gezeten, kan Barcelona eindelijk eens positief nieuws naar buiten brengen over de financiële situatie van de club. De clubleiding is onlangs een nieuw project gestart om de geldzaken op orde te krijgen en dat sorteert effect. De Catalaanse club heeft namelijk een relatief positieve beoordeling ontvangen.

Het Amerikaanse bedrijf Flitch heeft de situatie van Barcelona beoordeeld. Daarbij heeft het een BBB (-negatief) status gekregen. De beoordeling AAA is het hoogst haalbaar en D is het laagst mogelijke resultaat. Met BBB zit Barcelona daar ergens tussenin en dus gaat het de goede kant op met de club van trainer Ronald Koeman. Diverse Spaanse media menen dat dit vooral belangrijk is om nieuwe investeerders te overtuigen.

Dit is het resultaat van een grote opruiming die Barcelona de afgelopen maanden heeft gedaan. Zo nam het onder meer afscheid van Junior Firpo, Jean-Clair Todibo, Carles Alena, Juan Miranda, Matheus Fernandes, Monchu en Francisco Trincao. Daarnaast speelt het natuurlijk mee dat Lionel Messi al bijna een maand transfervrij is, waardoor de club heel veel salariskosten bespaart.

Lees ook: Deze talenten kan Koeman dit seizoen laten doorbreken bij Barça

In totaal ving Barcelona een kleine dertig miljoen voor de spelers waarvan het (tijdelijk) afscheid nam, maar vooral de salariskosten zijn daarmee gedrukt. Wel haalde het eerder al grote namen transfervrij op als Memphis, Sergio Kun Agüero en Eric Garcia. Barcelona is nog altijd in afwachting van Messi en hoopt de sterspeler alsnog langer binnen de club te kunnen houden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen