Midtjylland volgende horde voor PSV na zege op Celtic

Midtjylland volgende horde voor PSV na zege op Celtic

28 juli 2021 – PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Deense FC Midtjylland. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Denemarken versloeg Celtic pas na verlenging: 2-1. De Deense formatie treft voor het tweede seizoen op rij een Nederlandse opponent.

Ajax trof de toenmalig Deens kampioen afgelopen seizoen tweemaal in de groepsfase van de Champions League. In Scandinavië was Ajax met 1-2 te sterk, in Amsterdam won de thuisploeg met 3-1. Midtjylland eindigde de poulefase destijds met twee punten. Het hield Liverpool en Atalanta knap op een gelijkspel, maar overleefde de groep als nummer vier niet.

Dit seizoen mag Midtjylland azen op revanche, maar daarvoor dient het wel af te rekenen met PSV én daarna nog de laatste knock-outronde overleven. Midtjylland dankt de plek in de volgende ronde aan de 2-1 overwinning op Celtic. Nadat beide ploegen elkaar vorige week in Schotland in evenwicht hielden (1-1), stond diezelfde stand eveneens woensdagavond na negentig minuten op het scorebord.

Daardoor moest verlenging uitwijzen wie de volgende ronde zou bereiken. Invaller Raphael Onyedika Nwadike werd uiteindelijk de gevierde man. De twintigjarige middenvelder schoot zijn ploeg in de vierde minuut van de verlenging naar de zege. In die volgende wedstrijd treft het PSV. De verliezer van die ontmoeting is verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.

gerelateerd