PSV vermorzelt Galatasaray over twee duels en gaat door in CL

PSV vermorzelt Galatasaray over twee duels en gaat door in CL

28 juli 2021 – Na een zeer matige wedstrijd in de uitwedstrijd tegen Galatasaray is PSV door naar de derde voorronde van de Champions League. Kort voor rust kwamen de Eindhovenaren via Noni Madueke op voorsprong kwam, waarna aanvoerder Marco van Ginkel na een klein uur de 0-2 maakte.  Na een oliedomme rode kaart van Olivier Boscagli maakte Mbaye Diagne in de slotfase onverwacht nog een eretreffer, maar dit was véél te laat.

Na de overtuigende 5-1 overwinning van vorige week kende PSV een rumoerige week op de transfermarkt. Donyell Malen en Pablo Rosario vertrokken, terwijl ook een vertrek van Denzel Dumfries zeker niet uitgesloten is. De ploeg van Roger Schmidt reisde zonder de back af naar Istanbul. Hier werd de wedstrijd wegens een niet gerede grasmat niet gespeeld in het stadion van Galatasaray, maar in het stadion van Istanbul Basaksehir, dat vernoemd is naar de huidige coach van de tegenstander van PSV.

Er werd een storm verwacht van zijn ploeg in de beginfase, maar uiteindelijk bleef het bij een klein vlaagje wind. Na een chaotische periode van hoog druk zetten en veel balverlies aan beide kanten liet PSV de bal aan Galatasaray, maar door zeer matige passing, weinig inspiratie en een laag baltempo bleven de Eindhovenaren gemakkelijk overeind. Het eerste schot, een afzwaaier van Aytac Kara, kwam pas in minuut zestien, waarmee deze openingsfase een contrast vormde ten opzichte van de wedstrijd van vorige week.

Ondertussen had de onervaren scheidsrechter Massimiliano Irrati zijn handen vol aan beide ploegen. Elke overtreding van PSV werd begeleid door luide protesten van spelers van Galatasaray en luid gefluit van de 8500 aanwezige Turkse fans. De ploeg uit Eindhoven liet zich hierdoor niet van zijn stuk brengen, en begon naarmate de eerste helft vorderde meer aanvallende competentie te tonen. Cody Gakpo, die na een druk zomerschema nu weer in de basis begon, verzorgde met een knappe actie de eerste dreiging van de bezoekers.

Lees ook: PSV vermorzelt Galatasaray over twee duels en gaat door in CL

Omdat PSV op 60% speelde, en Galatasaray alle voetballend vermogen leek te ontberen, sukkelde de wedstrijd langzaam voort richting de rust. Er werd uiteindelijk 1 poging tussen de palen geschoten, en dit schot van Noni Madueke was ook gelijk raak. Een weggestompte bal van Fernando Muslera belandde plots voor de voeten van de Engelsman, waarna hij via Marcao binnenschoot.

Het vuur leek echter nog niet volledig gedoofd bij de Galatasaray-spelers, die in de tweede helft bij tijd en wijle op zoek gingen naar een eretreffer. Het bleef echter bij mooie, maar ineffectieve acties. PSV zocht ook naar een doelpunt, maar deed dit vaak in een laag tempo, om zo ook enige tijdwinst te boeken. Wanneer de ploeg van Roger Schmidt aanzette, werd het al snel gevaarlijk. Uiteindelijk leidde dit dat ook tot een doelpunt van Van Ginkel, die een voorzet van Mario Götze in de korte hoek binnenschoot.

Het spel werd daarna slordiger van de zijde van de bezoekers, maar zelfs na een oliedomme tweede gele kaart van Boscagli kwam het achteruitlopende PSV weinig meer in de problemen. Diagne maakte uit het niets nog een eretreffer, maar dit veranderde niets meer aan het uiteindelijke resultaat. De Eindhovenaren gaan zo door naar de derde voorronde van de Champions League, waarin Midtjylland de tegenstander zal zijn.

Opstellingen en beoordelingen*
PSV: Joël Drommel 6; Philipp Max 6, Olivier Boscagli 5, André Ramalho 7, Phillipp Mwene 6,5; Marco van Ginkel 6,5 (69. Davy Pröpper 6), Mario Götze 6,5 (91. Bruma -), Ibrahim Sangaré 5,5; Cody Gakpo 6,5 (91. Jordan Teze -), Eran Zahavi 5 (75. Nick Viergever -), Noni Madueke 6,5 (69. Mauro Junior 5,5).

Man of the match: Noni Madueke

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd