Matig seizoen lag volgens Aké aan 'slechte voorbereiding'

Matig seizoen lag volgens Aké aan 'slechte voorbereiding'

28 juli 2021 – Nathan Aké beleefde een teleurstellend debuutseizoen bij topclub Manchester City. De grootmacht trok afgelopen seizoen de portemonnee voor de linkspoot en werd met de Nederlander in de gelederen weliswaar landskampioen, maar daar speelde Aké tot zijn grote teleurstelling nauwelijks een rol in. De verdediger probeert uit te leggen waar dat aan lag.

Tijdens het oefenduel met Preston North End verscheen Aké aan de aftrap. Dit seizoen hoopt hij vaste waarde te worden in de achterhoede van de topclub. "Afgelopen jaar beleefde ik een heel vreemde voorbereiding", doelt hij in gesprek met Manchester Evening News op zijn vertrek bij Bournemouth toen de voorbereiding al in gang was. "Dat heeft ook invloed gehad op mijn fitheid. Daarom doe ik er deze zomer alles aan om topfit aan de start te verschijnen."

Aké meldde zich na het teleurstellende EK met het Nederlands elftal deze maand weer in Manchester. "Het voelt goed om terug te zijn. Natuurlijk is een korte pauze wel lekker, maar het is ook lekker om weer terug te keren. Voor nu voel ik me prima. Tijdens de vakantie ben ik fit gebleven en heb ik extra hard gewerkt aan mijn conditie. De fitheid zal snel terugkeren."

De 26-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen slechts tien wedstrijden in de Premier League. Daarin was hij eenmaal trefzeker: tijdens zijn thuisdebuut tegen Leicester City (2-5 nederlaag).

gerelateerd