Overmars: "Fout dat ik Berghuis niet vijf jaar terug heb gehaald"

Overmars: "Fout dat ik Berghuis niet vijf jaar terug heb gehaald"

28 juli 2021 – Marc Overmars is dolblij met de komst van Steven Berghuis naar Ajax. De technisch directeur is al jaren gecharmeerd van de linksbenige buitenspeler, die Feyenoord deze zomer verruilde voor vier jaar Ajax. In Amsterdam hoopt de aanvaller het laatste stapje richting een status als topspeler te kunnen zetten.

Berghuis maakte een van de meest pikante transfers in de voetbalhistorie, maar gaf aan daar zelf nauwelijks mee te zitten. Vijf seizoenen geleden koos hij na een avontuur bij Watford voor Feyenoord. Overmars had hem destijds graag in Engeland opgepikt. "Ik heb wel eens gezegd: ik heb de fout gemaakt dat ik hem niet vijf jaar geleden al heb aangetrokken", stelt hij in het Algemeen Dagblad.

Volgens Overmars heeft Berghuis trekjes van zijn aanvoerder. "Hij is heel prestatiegericht is. Elke dag bekijkt hij de data. Wat heb ik gedaan vandaag? Hij wil en moet dan bij de top 3 zitten. En die topsportmentaliteit, die we bij Dusan Tadic bijvoorbeeld ook zien, heeft hij ook. Alleen dat beeld hebben veel mensen niet van hem", aldus de technisch directeur.

Ajax betaalde uiteindelijk iets meer dan de gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro. Daarmee maakte het een einde aan alle speculaties, waardoor Berghuis zich op het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk kon melden.

gerelateerd