Boadu opnieuw gepasseerd bij AZ: "In bescherming genomen"

Boadu opnieuw gepasseerd bij AZ: "In bescherming genomen"

28 juli 2021 – Myron Boadu zat opnieuw op de reservebank tijdens een oefenduel van AZ. De Alkmaarders wonnen met 2-0 van OFI Kreta, maar hadden de aanvalsleider daar niet voor nodig. De spits wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar het Franse AS Monaco, maar vooralsnog is er niets rond.

Boadu bleef ook tegen OFI Kreta langs de kant. Het was een bewuste keuze van trainer Pascal Jansen. "Iedereen heeft de foto's gezien van zijn trip naar Frankrijk", vertelt Jansen in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft veel dingen aan zijn hoofd, daarom speelde hij niet tegen OFI. Ik heb hem in bescherming genomen", vertelt de trainer over de begeerde spits. "Voor zover ik weet is er nog geen bod binnengekomen."

Boadu was afgelopen week in Frankrijk om met zaakwaarnemer Mino Raiola te praten over zijn toekomst. Ook Mohamed Ihattaren stapte deze week in het vliegtuig om een mogelijke transfer te bespreken met de machtige spelersmakelaar. Raiola bracht zijn spelers Pablo Rosario, Calvin Stengs en Justin Kluivert eerder deze maand al onder bij OGC Nice.

Voor Boadu is er vooral belangstelling van AS Monaco, al werd de spits in Duitse media ook gelinkt aan Bayern München. De nog altijd pas twintigjarige spits lijkt toe aan een volgende stap in zijn loopbaan. Ook Teun Koopmeiners lijkt te vertrekken bij AZ. Voor de middenvelder zijn Italiaanse clubs in de markt.

gerelateerd