Schmidt gaat in op afwezigheid 'zieke' Ihattaren

Schmidt gaat in op afwezigheid 'zieke' Ihattaren

28 juli 2021 – Roger Schmidt en zijn ploeg zijn klaar voor het tweede treffen met Galatasaray. PSV verdedigt in Istanboel een 5-1 voorsprong, waardoor Galatasaray een wonder nodig heeft om alsnog de derde voorronde van de Champions League te bereiken. Schmidt is vastberaden om op dezelfde weg als vorige week door te gaan.

"We staan vier goals voor, maar willen gewoon ons eigen spel spelen", begint Schmidt duidelijk in gesprek met RTL 7. "We gaan nu niet ineens defensief spelen, want we willen gewoon winnen. We hebben veel vertrouwen in onszelf." Schmidt kiest tegen de Turken voor Cody Gakpo als buitenspeler. "Hij heeft weer een extra trainingsweek in de benen. Hij heeft daar laten zien dat hij er klaar voor is."

Schmidt heeft zijn ploeg gewaarschuwd voor de Turkse heksenketel. "Het is altijd lastig om uit te spelen en zeker hier. Vorige week hebben we laten zien wat fans voor invloed kunnen hebben", doelt hij op de 5-1 zege in een goedgevuld Phillips Stadion. Vanwege een verbouwing in eigen stadion wijkt Galatasaray uit naar de thuishaven van Basaksehir.

Mohamed Ihattaren is er tegen Galatasaray niet bij. De middenvelder heeft zich ziekgemeld, maar zou volgens diverse media met Mino Raiola in gesprek zijn over een transfer. "De dokters hebben mij verteld dat hij ziek is, dus daar ga ik ook vanuit", vertelt Schmidt met een glimlach. "Ik ga niet praten over spelers die er niet bij zijn."

gerelateerd