Utrecht sloopt scorende Bakker en Leverkusen, ook AZ wint

Utrecht sloopt scorende Bakker en Leverkusen, ook AZ wint

28 juli 2021 – FC Utrecht heeft een klinkende zege geboekt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer René Hake maakte in 135 minuten gehakt van het Duitse Bayer Leverkusen, waar Mitchel Bakker een basisplaats had. Het zal ongetwijfeld tot veel zelfvertrouwen leiden in de Domstad.

Bakker zette de Duitsers kort na rust nog op voorsprong, maar daarna begon de Utrechtse formatie met gas geven. Vijf minuten na de openingsgoal schoot Gyrano Kerk hard en laag in de verre hoek. Ook een kwartier later sloeg de pijlsnelle aanvaller toe. Na een fraaie pass van Tommy St. Jago rondde Kerk minstens net zo fraai af. Daarmee zette hij zijn ploeg op voorsprong.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Utrecht en Leverkusen besloten er nog drie kwartier aan vast te plakken. Remco Balk en  Adrian Dalmau (twee keer een strafschop) bepaalden de eindstand op 1-5. Daarmee noteert de subtopper de tweede monsterscore op rij. Ook Volos NFC werd met ruime cijfers verslagen: 6-2.

Ook AZ heeft een overwinning aan de voorbereiding toegevoegd. De ploeg van Pascal Jansen, waar Myron Boadu in afwachting van een transfer plaatsnam op de bank, won met 2-0 van het Griekse OFI Kreta. Albert Gudmundsson en Jorn Berkhout zorgden voor de 2-0 overwinning.

gerelateerd