Cody Gakpo keert terug in PSV-basis, Teze opnieuw gepasseerd

Cody Gakpo keert terug in PSV-basis, Teze opnieuw gepasseerd

28 juli 2021 – Cody Gakpo keert terug in de basis van PSV. De 21-jarige buitenspeler werd vorige week tijdens het eerste treffen met Galatasaray nog gespaard, maar keert terug in de basis voor de return in de Champions League-voorronde. Tegen Galatasaray neemt Yorbe Vertessen daardoor plaats op de reservebank. Ook Jordan Teze kijkt vanaf de zijkant toe. Aanwinst Philipp Mwene krijgt opnieuw de voorkeur.

Schmidt houdt daarmee voor het grootste deel vast aan zijn elftal van vorige week. Het doel van de Eindhovenaren zal opnieuw worden verdedigd door Joël Drommel. De van FC Twente overgekomen sluitpost lijkt dit seizoen de concurrentiestrijd van Yvon Mvogo, die met Zwitserland meedeed aan het EK, te gaan winnen. Voor hem vormen André Ramalho en Olivier Boscagli het centrale duo. Vooral Ramalho maakte vorige week veel indruk tijdens het heenduel in Eindhoven.

PSV verdedigt tegen de Turken een 5-1 voorsprong. Afgelopen week was Eran Zahavi de grote man aan de kant van de Eindhovenaren. De spits was goed voor een hattrick en een assist op Mario Götze, die de overige twee treffers voor zijn rekening nam. Met een kopbal deed Emre Kilinc nog iets terug, maar het is de vraag of het de Turkse formatie iets oplevert. Galatasaray moet met vier goals verschil winnen om een verlenging af te dwingen.

PSV neemt het bij het bereiken van de volgende ronde van de Champions League op tegen de winnaar tussen Celtic en FC Midtjylland. Dat duel eindigde vorige week in 1-1.

gerelateerd