Dortmund waarschuwde PSV in Malen-deal: "Take it, or leave it"

28 juli 2021, 13:53

Borussia Dortmund betaalde zo'n dertig miljoen euro voor PSV-spits Donyell Malen, maar de onderhandelingen liepen toch zeker niet altijd even soepel met de Eindhovenaren. De nummer twee van Nederland afgelopen seizoen wilde een nog hoger bedrag ontvangen, maar technisch directeur Sebastian Kehl was dat niet van plan om te betalen.

Dat vertelde de Duitse voetbalman tegenover BILD over de reeds afgeronde deal met PSV. "De financiële eisen van PSV waren veel te hoog", blikte hij terug. "Op een gegeven moment zeiden we: take it, or leave it. De 85 miljoen euro voor Sancho van Manchester United klinkt heel leuk, maar dat is zeker niet het hele bedrag dat wij krijgen. Er moeten ook schulden van betaald worden."

Uiteindelijk werd Malen binnengehaald en daar was Kehl maar wat blij mee. "We zijn met Sancho een klasse speler kwijt geraakt, maar in Donyell zien we een groot talent met veel potentie. Afgelopen seizoen heeft hij zijn stempel gedrukt bij PSV en het Nederlands elftal. Ondanks dat hij een heel ander profiel heeft dan Jadon Sancho, gaan we veel plezier aan hem bleven."

Lees ookMegadeals helpen PSV: 'Corona-verlies geen issue meer'

Ook voor de Dortmund-fans is Malen een belangrijke troef: want hij is vermoedelijk de enige grote aankoop die BVB doet in deze zomer. "Transfers van deze omvang, lukken ons niet meer in deze zomer", zei Kehl over het miljoenenbedrag. Misschien als Erling Haaland vertrekt, maar in hetzelfde interview liet hij doorschemeren dat een vertrek van de Noor niet in de lijn der verwachting ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen