Feyenoord in return Conference League zonder aanwinst Trauner

28 juli 2021, 10:01

Feyenoord moet het in de return tegen FC Drita in de voorronde van de Conference League stellen zonder aanwinst Gernot Trauner (29). De verdediger is namelijk nog niet ingeschreven voor de derde competitie van Europa en mag zodoende in de terugwedstrijd niet meedoen. Dat is best een domper, omdat hij wel behoorlijk fit is en gewoon had kunnen spelen. 

"Jammer, want ik was er klaar voor geweest. Ik ben fit en kan meteen in actie komen", stelt de kersverse aanwinst van Feyenoord, die de hele voorbereiding met LASK Linz gewoon meedeed, tegenover het Algemeen Dagblad. "Aan de andere kant is het ook wel prettig dat ik nu wat langer de tijd heb om aan mijn nieuwe ploeggenoten en de manier van trainen te wennen." Tussen de twee duels door een nieuwe speler inschrijven was blijkbaar niet mogelijk bij de UEFA. 

Afgelopen weekend keek Trauner nog vanaf de bank toe, toen Feyenoord de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Griekse PAOK (1-2 nederlaag) speelde. Op dat moment was de overgang nog niet helemaal in kannen en kruiken, waardoor hij vermoedelijk pas komend weekend zijn debuut maakt. Dan oefenen de Rotterdammers tegen ADO Den Haag.

Lees ook: Trauner over Feyenoord-fans: "Ik heb dat nog nooit meegemaakt"

In dezelfde ochtendkrant stelt de in Rotterdam geboren voormalig Oostenrijks international Frenk Schinkels dat de aanwinst van Feyenoord 'wel wat weg heeft van Stefan de Vrij'. "Die jongen heeft serieus alles wat een Feyenoorder moet hebben. Hij is degelijk, bikkelhard als het moet, en heeft met zijn veelvuldig rake kopballen uit stilstaande spelsituaties ook aanvallend zijn inbreng."  Volgens hem heeft Feyenoord er een pure winnaar bij, die ook perfect past bij de mentaliteit van de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen