Harde kritiek op deel van Feyenoord-fans: "Echt de weg kwijt"

Harde kritiek op deel van Feyenoord-fans: "Echt de weg kwijt"

28 juli 2021 – De reacties van een deel van de Feyenoord-supporters op de transfer van Steven Berghuis naar Ajax, is zeer ongepast. Volgens voormalig Feyenoorder Wim Rijsbergen moet er naast de gezonde rivaliteit meer onderling begrip komen. "Als je ziet hoe sommige fans van Feyenoord met Berghuis omgaan, kun je niet anders concluderen dan dat ze echt de weg kwijt zijn."

Dat vertelt de inmiddels 69-jarige oud-voetballer en voormalig trainer tegenover De Telegraaf, over de vele reacties naar aanleiding van de overgang van Berghuis naar Ajax. "Natuurlijk is het niet leuk als de aanvoerder van Feyenoord een transfer maakt naar Ajax. Maar zo gaat dat soms. Stap eroverheen, support je eigen club en besef dat er zonder aartsrivaal – in de goede zin van het woord – geen mooie competitie mogelijk is."

Rijsbergen roept op om per direct te stoppen met bedreigingen – in welke vorm dan ook – aan het adres van Berghuis en voetballers in het algemeen. Dat deed hij tijdens een golfbijeenkomst, waar zowel Feyenoorders als Ajacieden rondliepen: van Sjaak Swart en Ronald de Boer, tot aan Mario Been en Regi Blinker. Volgens hen moeten de fans dat voorbeeld volgen. 

Lees ook: Feyenoord hoopt makers Berghuis-graffiti te kunnen straffen

"Konden wij als Feyenoord maar een paar centen van ze lenen", doelde Rijsbergen op rivaal Ajax. "De veertig miljoen euro die Ajax door deelname aan de Champions League ontvangt, komen wij tekort. Tijdens het diner kijken we of we een paar euro bij ze kunnen loskrijgen", grapte hij over de bijeenkomst met ook de vele Ajacieden.

gerelateerd