Broja helpt Chelsea aan zege; ook City en Aké winnen

27 juli 2021, 23:16

Chelsea was in het tweede oefenduel van deze voorbereiding met 1-2 te sterk voor AFC Bournemouth. Trainer Thomas Tuchel miste nog vele belangrijke spelers, maar kon wel beschikken over Hakim Ziyech. Toch was het niet de oud-Ajacied, maar voormalig Vitesse-huurling Armando Broja die belangrijk kon zijn voor The Blues.

Dat deed Broja, die vorige week zijn contract in Londen nog verlengde tot medio 2026, kort nadat Bournemouth verrassend op voorsprong was gekomen. Emiliano Marcondes verzorgde die openingstreffer in de 66e minuut. Zes minuten later kon Broja een voorzet van Baba Rahman in de zestien op de borst aannemen en binnenschieten. De winnende treffer zou kort daarna gemaakt worden door een andere aanvaller met een verleden in Nederland: de eerder aan Roda JC verhuurde Ike Ugbo maakte de 1-2. 

Manchester City - Preston North End 2-0

Eerder op de avond wist ook Manchester City - dat eveneens nog veel basisspelers miste - met 2-0 te winnen van Championship-ploeg Preston North End. Pep Guardiola trad in de beide helften met verschillende elftallen aan. De ploeg voor rust leek met spelers als Ruben Dias, Fernandinho en de trefzekere Riyad Mahrez het meest op de basisformatie. Ook Nathan Aké maakte deel uit van die ploeg. Na rust werd de voorsprong verdubbeld door de achttienjarige aanvaller Samuel Edozie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen