Boscagli over return, Ramalho en vertrek ploeggenoten

Boscagli over return, Ramalho en vertrek ploeggenoten

27 juli 2021 – PSV neemt het woensdag in Istanbul voor de tweede keer op tegen Galatasaray. Nadat in Eindhoven al een ruime 5-1 overwinning werd geboekt, lijkt een plek in de derde voorronde van de Champions League al bijna binnen. Toch waakt Olivier Boscagli daags voor de wedstrijd voor gemakzucht bij zichzelf en zijn teamgenoten.

"We waren vorige week blij met de overwinning en genoten van de eerste stap die we hebben gezet", zei Boscagli dinsdagavond op de persconferentie in Istanbul, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Maar we willen dezelfde focus houden", voegde hij daaraan toe. "Galatasaray is een grote club met een goed team en we moeten proberen op dezelfde manier te spelen als vorige week."

Op bezoek bij de Turken zal Boscagli opnieuw het hart van de defensie vormen met aanwinst André Ramalho. De samenwerking met de nieuweling bevalt de Fransman goed. "Het is prettig dat er in een selectie elk jaar weer een aantal nieuwe spelers komen, met frisse energie. André heeft veel ervaring, ook in Europese wedstrijden. Ik kan veel van hem leren en ben blij dat ik met dit soort spelers actief mag zijn. Als je die kans krijgt, is dat heel mooi."

Tegenover de komst van enkele spelers, staat uiteraard ook het vertrek van anderen. Zo nam PSV dinsdag officieel afscheid van Donyell Malen (naar Borussia Dortmund) en Pablo Rosario (naar OGC Nice). "Het is zeker jammer dat ze weggaan, maar ik ben ook blij voor hen. Ze zullen hun geluk weer elders vinden. In elk team verandert de samenstelling soms en kan frisse energie bij de start van een seizoen goed uitpakken. We hebben nog steeds dezelfde visie en gaan goed samenwerken met de spelers die er nu zijn."

De return tegen Galatasaray staat woensdagavond om 20.00 uur op het programma. Een kwartier eerder wordt er afgetrapt bij FC Midtjylland tegen Celtic. Tegen de winnaar van dat duel neemt PSV het - als Galatasaray niet weet te stunten - in de volgende voorronde op. De heenwedstrijd in Glasgow eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

gerelateerd