Rosario maakt transfer, PSV trots: "Steeds groter wordend rijtje"

27 juli 2021, 13:53   Bijgewerkt: 27 juli 2021, 15:09

Pablo Rosario is Nederlandse versterking nummer drie voor OGC Nice. De middenvelder tekent een contract voor vijf seizoenen bij zijn nieuwe club en gaat aan de Côte d'Azur samenspelen met Calvin Stengs en de gehuurde Justin Kluivert.

De transfer van middenvelder komt niet uit de lucht vallen, maar is wel opvallend aangezien de Franse club enorm ambitieus is. De financiële mogelijkheden zijn immens, net als de verwachtingen. Het doel is om aan te haken bij de top van Ligue 1. Dat moet gebeuren met drie Nederlanders. Stengs was basisspeler bij AZ en Justin Kluivert staat nog altijd te boek als groot talent. Rosario daarentegen was bij zijn club minder onomstreden. Trainer Roger Schmidt noemde hem 'een topspeler', maar dit seizoen leek hij geen uitzicht te hebben op een basisplaats.

Technisch manager John de Jong is blij voor Rosario, vertelt hij op de website van de Eredivisionist. "De overstap naar de sterke Franse competitie is hem erg gegund. Pablo voegt zich bij een steeds groter wordend rijtje van spelers die zich via Jong PSV in het eerste hebben gespeeld en vervolgens een transfer maken naar een grote Europese competitie. Pablo heeft zich bij PSV altijd leergierig en betrokken opgesteld. Het is een zelfbewuste en altijd nog jonge middenvelder, die als speler van PSV het Nederlands elftal heeft gehaald."

Na vijf jaar in Eindhoven gaat hij beginnen aan zijn eerste buitenlandse avontuur. "We weten zeker dat hij een mooie carrière voor zich heeft en wensen hem veel succes bij Nice", besluit De Jong. PSV ontvangt zes miljoen euro voor de middenvelder. Dat bedrag kan door bonussen nog verder oplopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen