'De Vrij kan zeer opmerkelijke stap naar de Premier League zetten'

'De Vrij kan zeer opmerkelijke stap naar de Premier League zetten'

27 juli 2021 – Een bijzonder transfergerucht uit Italië: Marcel Brands zou met Everton willen proberen om Stefan de Vrij (29) los te peuteren bij Internazionale. Het is algemeen bekend dat de kampioen van de Serie A spelers moet verkopen vanwege de nijpende financiële situatie en mogelijk dat na Achraf Hakimi dus een volgende sterkhouder vertrekt. De technisch directeur van The Toffees wil toeslaan. 

Dat schrijft Tuttosport althans. Hoewel Internazionale nog geen officieel bod heeft ontvangen, probeert zaakwaarnemer Mino Raiola hem aan te bieden bij de Engelse topclubs. Everton zou dat hebben gehoord en wel oren hebben naar de komst van De Vrij, die sinds 2018 onder contract staat bij Internazionale. Eerder speelde hij bij SS Lazio en Feyenoord.

Volgens het Italiaanse medium heeft De Vrij voorbereidende gesprekken gevoerd met zaakwaarnemer Raiola, ondanks dat Inter nog geen bod ontving. Alessandro Bastoni zou worden gezien als de vervanger van De Vrij in de driemansachterhoede van Inter, ondanks dat de nieuwe coach Simone Inzaghi de Nederlander eigenlijk niet wil laten gaan. Hij werkte eerder bij SS Lazio namelijk succesvol samen met De Vrij.

Bovendien liet de oefenmeester weten dat met Hakimi er maar één topspeler verkocht hoefde te worden in deze transferwindow. Dat is overigens niet per se waar, want clubeigenaar Jiangsu Suning zou niet alleen genoegen nemen met de verkoop van Hakimi, maar nog een forse transfersom willen incasseren om de financiële positie van de club en de Chinese eigenaar te waarborgen.

gerelateerd