De Boer hoopt op Qatar-transfer: "Natuurlijk ligt het niveau lager"

De Boer hoopt op Qatar-transfer: "Natuurlijk ligt het niveau lager"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 juli 2021 – Toby Alderweireld staat op het punt om een transfer naar de Qatarese club Al-Duhail te maken. Tottenham Hotspur zou een bod van circa vijftien miljoen euro hebben geaccepteerd voor de 32-jarige verdediger, die zelf een netto jaarsalaris van drie miljoen euro kan gaan opstrijken in de oliestaat. Ronald de Boer juist de transfer toe.

Hij bouwde daar zelf ook zijn carrière af en kijkt nog altijd met goede herinneringen terug op die periode. "Ik voetbalde er samen met mijn broer en andere toppers als Pep Guardiola, Gabriel Batistuta, Marcel Desailly en Sonny Anderson", vertelt De Boer, die tussen 2004 en 2008 onder contract stond bij Al-Rayyan en Al-Shamal. De analist fungeert tegenwoordig als voetbalambassadeur voor het land waar over anderhalf jaar het wereldkampioenschap wordt georganiseerd.

"In die jaren was er geen sprake van dat iemand van ons nog international van zijn land kon blijven. We waren allemaal al 34, 35 jaar. Maar Toby is 32. Natuurlijk ligt het niveau lager, maar ik zie niet in waarom hij zijn niveau niet kan houden als hij zichzelf goed verzorgt en van blessures gespaard blijft. Het WK in Qatar is er volgend jaar al. Ik denk niet dat dit seizoen een groot verschil maakt", stelt De Boer in Het Nieuwsblad.

Al-Duhail werd in 2020 kampioen van Qatar en eindigde vorig seizoen als tweede, genoeg voor een plek in de groepsfase van de Aziatische Champions League. Mitch Bakhovens werkt als makelaar in de Golfregio. Hij is eerlijk: het niveau ligt volgens hem lager dan in China, Japan, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. "Het klimaat, het trainingsregime, het is helemaal anders dan wat hij gewend is. Als je niet als prof leeft, kan je niveau snel achteruitgaan."

Reacties

gerelateerd