Onana werkt in Salou met keeperstrainer: "Hij heeft mij verrast"

26 juli 2021, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

André Onana mag voorlopig nog niet meetrainen met Ajax, maar houdt toch zijn conditie op peil. Dat doet de geschorste doelman in de Spaanse badplaats Salou. Daar traint hij momenteel samen met keeperstrainer Yvan Castillo

Door zijn dopingstraf mag Onana zich nog altijd niet bij Ajax melden - ook niet om te trainen. Zo kwam hij terecht bij Castillo, die slechts één voorwaarde aan de samenwerking stelde. De trainingssessies moesten namelijk plaatsvinden in het Spaanse Salou, waar zij wat betreft faciliteiten en klimaat onder ideale omstandigheden konden werken.

"Vanaf het eerste moment kwam hij over als een bescheiden persoon", omschreef Castillo de doelman van Ajax. "Zijn mentale staat is fantastisch, daarin heeft hij mij verrast. Het is voor mij niet alleen een sportervaring, maar ook een levenservaring. De band die we hebben gecreëerd is fantastisch."

Onana brengt drie of vier weken per maand in Spanje door. Op de dagen dat hij in Nederland is, traint hij volgens een speciaal schema. Vanaf 4 september mag hij zelf weer op het trainingsveld staan, twee maanden later mag hij ook weer wedstrijden spelen. Of dat voor Ajax is, is overigens nog maar de vraag. Vooral het Olympique Lyon van Peter Bosz lijkt concrete interesse te hebben om de doelman over te nemen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen