Feyenoord hoopt makers Berghuis-graffiti te kunnen straffen

Feyenoord hoopt makers Berghuis-graffiti te kunnen straffen

25 juli 2021 – Feyenoord is woedend over de anti-semitische graffitiplaat over Steven Berghuis die deze week in Rotterdam te zien was. Op de afbeelding werden meerdere verwijzingen gemaakt naar de Tweede Wereldoorlog en stond de tekst 'Joden lopen altijd weg', verwijzingen naar zijn duidelijk gevoelige transfer naar Ajax. Feyenoord nam al meerdere keren afstand van dergelijke uitingen en hoopt de makers te kunnen straffen.

"Feyenoord heeft de afgelopen week weer in felle, niet mis te verstane bewoordingen afstand genomen van deze uitingen", reageerde een woordvoerder van de club tegenover De Telegraaf. "Ook hebben wij nadrukkelijk opgeroepen met dit soort walgelijke zaken te stoppen."

Excuses maken - zoals door het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) gevraagd - wil Feyenoord echter niet. "Dit aangezien ook wij geen idee hebben wie dit doen en dus ook niet in hoeverre ze echt een relatie met de club hebben, bijvoorbeeld een seizoenkaart. Mocht bekend worden wie het zijn - en dat hopen we van harte - dan komen ze wat ons betreft in aanmerking voor een stadionverbod."

Lees ook: Gemeente verwijdert 'schokkende en walgelijke' plaat Berghuis

Arne Slot
De krant vroeg na de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen PAOK (1-2) ook trainer Arne Slot om een reactie. "Ik vind dit verschrikkelijk", was hij duidelijk. "Ik keur dit echt ten zeerste af. Laten we vooruit kijken, want we moeten door. Steun Alireza Jahanbakhsh. Daar hebben we veel meer aan dan aan deze schandalige uitingen."

gerelateerd