'Miljoenen lonken voor PSV: Nice brengt eerste bod uit op Rosario'

'Miljoenen lonken voor PSV: Nice brengt eerste bod uit op Rosario'

25 juli 2021 – PSV moet nu echt serieus rekening houden met een vertrek van Pablo Rosario. De afgelopen tijd werd de middenvelder al veelvuldig gelinkt aan het Franse OGC Nice, maar tot een officieel bod kwam het nog niet. Dat was zondag wel het geval: de Fransen zijn bereid vier miljoen euro neer te leggen voor de 24-jarige PSV'er.

Dat schreef het Eindhovens Dagblad, dat zaterdag nog eerdere berichten over een eventueel bod ontkrachtte. Een dag later lijkt een transfer plots wel een stuk dichterbij. Nice zou al akkoord zijn met de middenvelder zelf en moet het alleen met PSV nog eens worden. De krant verwacht overigens dat technisch directeur John de Jong in eerste instantie zal proberen meer dan de genoemde vier miljoen euro voor Rosario te krijgen. 

Tot een transfer kan het echter al snel komen. Zo schreef het ED dat de komende uren al cruciaal kunnen worden voor de deal, al is het ook niet uitgesloten dat Rosario 'gewoon' meereist naar Istanbul voor de return tegen Galatasaray. Dat zal eraan liggen of Nice aan de voorwaarden van PSV kan en wil voldoen. 

Nice is deze zomer duidelijk op de Nederlandse tour: eerder werden Calvin Stengs (vijftien miljoen euro) en Justin Kluivert (huur) al binnengehaald, waarmee Rosario de derde Nederlander in de selectie zou worden. Eerder werd ook Steven Berghuis al aan de club gelinkt, maar hij koos zoals bekend voor de overstap naar Ajax. 

Lees ook: 'PSV wil meedenken met Ihattaren; vervanger bij vertrek Rosario'

gerelateerd