Fernando Torres aan de slag bij Atlético: "El Niño is weer thuis"

Fernando Torres aan de slag bij Atlético: "El Niño is weer thuis"

25 juli 2021 – Fernando Torres gaat weer aan de slag bij Atlético Madrid. De 37-jarige voormalig spits keert als jeugdtrainer terug bij de club waar hij zijn spelerscarrière begon. Hij zal Juvenil A, de Onder 18-ploeg van de Madrilenen, onder zijn hoede nemen.

Voor Torres wordt het de volgende stap in zijn nog prille trainerscarrière. Afgelopen seizoen liep hij ook al rond bij Atlético, waar hij bij meerdere afdelingen binnen de club meeliep. Dit keer zal hij ook voor het eerst zelf langs de lijn staan. 'Op deze manier keert Fernando Torres terug naar wat zijn thuis is om deel te maken van de jeugdopleiding en zijn eigen opleiding voort te zetten', schreef de club op de website.

Torres was in zijn carrière niet overal even succesvol, maar is in Madrid wel mateloos populair. De spits stroomde door uit de jeugdopleiding van Atlético en scoorde er vijf seizoenen op los, voor Liverpool hem in 2007 overnam. Na een mislukt avontuur bij Chelsea keerde hij tegen het einde van zijn carrière nog een keer terug bij zijn oude liefde. Hij sloot zijn loopbaan vervolgens af bij het Japanse Sagan Tosu. 

gerelateerd