Pijnlijke avond Hoedt en Anderlecht: promovendus stunt in derby

Pijnlijke avond Hoedt en Anderlecht: promovendus stunt in derby

25 juli 2021 – Union Sint-Gillis heeft de terugkeer op het hoogste niveau van België nog meer glans gegeven. Niet alleen speelde het de eerste wedstrijd direct tegen stadgenoot Anderlecht, het won ook nog eens met 1-3. Oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop kwam na een uur binnen de lijnen bij de promovendus; Wesley Hoedt speelde namens Anderlecht negentig minuten.

48 jaar lang speelde Union Sint-Gillis niet op het hoogste niveau, tot het vorig seizoen als kampioen promoveerde. Een eerste wedstrijd tegen stadgenoot Anderlecht was al een prachtig affiche en werd voor de club nog mooier toen Deniz Undav na twintig minuten voor de 0-1 tekende. De ploeg van trainer Vincent Kompany kon kort voor rust nog wel gelijkmaken via Yari Verschaeren, waardoor de schade in de eerste helft beperkt bleef. 

Na rust had het echter geen antwoord op een tweede treffer van Undav, na ruim een uur spelen. Wat volgde was het debuut van oud-Feyenoorder Nieuwkoop, die tegelijk met middenvelder Lazara Amani binnen de lijnen kwam. Laatstgenoemde tekende even later ook nog voor de 1-3 en maakte daarmee het feest van Union en de deceptie voor Anderlecht compleet. 

Lees ook: Kampioen Club Brugge redt in 103e (!) minuut punt tegen Eupen

gerelateerd