'PSV wil meedenken met Ihattaren; vervanger bij vertrek Rosario'

'PSV wil meedenken met Ihattaren; vervanger bij vertrek Rosario'

25 juli 2021 – PSV is bereid mee te denken met Mohamed Ihattaren wanneer een club zich voor hem meldt. De kans dat het immer veelbesproken talent vertrekt uit Eindhoven lijkt steeds aannemelijker te worden en ook de club zelf zal een transfer niet in de weg zitten. Wel is de verwachting dat dat niet tegen elke prijs zal zijn.

Dat schreef De Telegraaf zondagavond. Eerder op de dag was Ihattaren al afwezig op de training van PSV. Hij had zich ziek gemeld, al leek de krant te suggereren dat zijn afgelopen week bij de club daar ook mee te maken had. 'Afgelopen week liet trainer Roger Schmidt maar weinig waardering doorklinken voor de manier waarop Ihattaren (afgetraind) het nieuwe seizoen was aangevangen.' De krant doelde onder meer op de wedstrijd tegen Galatasaray, waar hij negentig minuten lang op de reservebank bleef zitten. 

Rosario
Pablo Rosario verscheen wel op de training, ondanks berichten over een mogelijke transfer naar OGC Nice. De club houdt echter nog altijd rekening met een mogelijk vertrek, waar volgens De Telegraaf door verschillende clubs wordt geïnformeerd naar de middenvelder. Als hij wel vertrekt, gaat PSV de markt op om een vervanger te vinden. 'De club wil zijn twee middenveldposities net zo sterk bezet houden als momenteel het geval, met onder meer Marco van Ginkel, Davy Pröpper en Ibrahim Sangaré binnen de selectie.'

Malen
De transfer van Donyell Malen naar Borussia Dortmund is inmiddels zo goed als zeker. De aanvaller was zondag afgereisd naar Zwitserland - waar de club op trainingskamp is - om zijn transfer af te ronden en De Telegraaf wist zelfs te melden dat hij zijn medische keuring inmiddels al achter de rug heeft. 'Hij levert PSV rond de 30 miljoen euro op, een bedrag dat via bonussen nog miljoenen euro's hoger kan uitvallen', weet de krant. 

Dumfries
Denzel Dumfries, die net als Malen niet meer terug werd verwacht, meldde zich zondag wél op de club. Hoewel de kans dat hij een transfer maakt nog altijd aannemelijk is, is het voorlopig nog niet zover. Waar zijn ploeggenoten dinsdag afreizen naar Istanbul voor de return tegen Galatasaray, werkt Dumfries in Eindhoven een individueel trainingsprogramma af. 

Lees ook: 'PSV zet na vertrek Malen vol in op komst Luuk de Jong'

gerelateerd