Slot ziet verbeterpunt bij Feyenoord: "Te veel en te makkelijk"

Slot ziet verbeterpunt bij Feyenoord: "Te veel en te makkelijk"

25 juli 2021 – Dat er voor trainer Arne Slot bij Feyenoord nog werk aan de winkel is, is duidelijk. Afgelopen donderdag hadden de Rotterdammers al veel moeite met FC Drita (0-0) en drie dagen later ging het oefenduel met PAOK verloren (1-2). Slot zag zijn ploeg daarbij opnieuw dezelfde fouten maken. 

Dat zag hij onder meer bij de 1-1 gebeuren, toen Marcos Senesi de bal te kort terugspeelde op Justin Bijlow, waarna de doelman een penalty veroorzaakte. "We geven zelf aanleiding voor die tegengoal", reageerde Slot in gesprek met ESPN. "Ik vind in z'n algemeenheid dat we te veel en te makkelijk de bal verliezen, maar nu gaan we ook nog ballen verliezen op plekken waar het je gelijk tegengoals kost."

"Ik heb ook veel goede spelintenties en aanvallen gezien", ging Slot verder. "Nu is het zaak om dat goede nog verder uit te bouwen. En dat wat ver onder de ondergrens is, uit heel simpele opbouwsituaties kansen weggeven, dat moet er natuurlijk zo snel mogelijk uit." Helemaal ontevreden was de oefenmeester overigens zeker niet. "Je kunt niet op de ene op de andere perfectie verwachten, maar ik zie zelf wel vooruitgang. Dat is belangrijk."

Dode spelmomenten
Een verbetering ten opzichte van donderdag zag hij bijvoorbeeld bij de corner in de tweede minuten. Deze werd kort genomen en via een knappe aanval door Wouter Burger binnengewerkt. "Afgelopen donderdag heb ik alleen maar corners lang voor de goal gezien, geen enkele intentie om ze ook een keer kort te nemen", vertelde Slot. "Dat heb ik voor de wedstrijd aangegeven. Dan is het leuk dat er een goal uitkomt, maar het gaat meer om het idee dat je niet elke bal blind voor moet geven en afwisseling moet zoeken tussen kort en lang nemen."

gerelateerd