Vilhena beleeft droomstart nieuw seizoen in Rusland

Vilhena beleeft droomstart nieuw seizoen in Rusland

25 juli 2021 – Tonny Vilhena had het nieuwe seizoen met FK Krasnodar niet beter kunnen beginnen. De Russische club won de openingswedstrijd met 0-3 van FK Ural. Twee van de drie doelpunten kwamen daarbij van de voet van de oud-Feyenoorder.

In de 62e minuut was het voor het eerst raak voor Vilhena. Hij haalde op zo'n twintig meter van het doel hard uit en zag zijn schot via een tegenstander binnenvallen. Vijf minuten voor tijd probeerde hij het opnieuw van afstand en opnieuw met succes: 0-2. De van Hertha BSC overgekomen Jhon Cordoba bepaalde de eindstand met een penalty diep in blessuretijd op 0-3.

Met zijn twee treffers heeft Vilhena nu al zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen geëvenaard. Toen had de 26-jarige middenvelder 24 competitiewedstrijden nodig om tot twee treffers te komen. Daarnaast was hij ook goed voor twee assists. 

Vilhena is begonnen aan zijn derde seizoen in de Russische competitie, nadat hij in 2019 voor negen miljoen euro overkwam van Feyenoord. Na een teleurstellend seizoen (tiende) is hij met Krasnodar dit seizoen niet op Europees niveau actief. 

gerelateerd