Burger wil ondanks interesse blijven; 'Teixeira mag weg'

Burger wil ondanks interesse blijven; 'Teixeira mag weg'

25 juli 2021 – Het lijkt erop dat Wouter Burger komend seizoen 'gewoon' speler van Feyenoord is. De twintigjarige middenvelder genoot de serieuze belangstelling van FC Basel, maar kwam er in onderhandelingen met die club niet uit. Op de interesse van Sparta, dat hem vorig seizoen al huurde, gaat hij voorlopig niet in.

Dat vertelde Burger na afloop van de 1-2 oefennederlaag tegen het Griekse PAOK, waar hij opnieuw als rechter centrale verdediger speelde. Of hij zelf ook een voorkeur heeft voor die positie? "Wat ik wil is spelen. Ik ben me goed aan het ontwikkelen op deze positie en als het vertrouwen van de club er is dat ik in de toekomst een goede centrale verdediger voor Feyenoord kan worden, zou ik dat zeker zien zitten."

Toch was juist zijn positie een reden om met FC Basel te gaan praten. "Als een grote club zich meldt, ga je toch luisteren. Zij zagen me als middenvelder. Ik heb de hele jeugd op het middenveld gestaan en heb nooit op het hoogste podium de kans gekregen als middenvelder. Daarom ben ik gaan luisteren naar Basel, maar we zijn er niet uitgekomen. Van de interesse van Sparta ben ik ook op de hoogte, maar voor nu focus ik me op Feyenoord, omdat ik enthousiast ben over hoe ik me ontwikkel centraal achterin."

Teixeira
João Teixeira lijkt minder perspectief te hebben dan Burger bij Feyenoord. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt mag de Portugees uitkijken naar een nieuwe werkgever. Teixeira komt niet in de plannen van trainer Arne Slot voor en is al aangeboden in de MLS en de Turkse Süper Lig. 'Een uitgaande transfer lijkt deze zomer nog afgerond te gaan worden', schreef het Twitter-kanaal. Teixeira kwam in de zomer van 2020 transfervrij naar Feyenoord, maar maakte de verwachtingen door zowel blessureleed als tegenvallende prestaties nooit echt waar. 

gerelateerd