Kampioen Club Brugge redt in 103e (!) minuut punt tegen Eupen

Kampioen Club Brugge redt in 103e (!) minuut punt tegen Eupen

25 juli 2021 – Regerend landskampioen Club Brugge heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gered wat er te redden viel. De ploeg leek met een 1-2 achterstand af te stevenen op een blamage tegen KAS Eupen, maar knokte zich uiteindelijk nog naar een punt. Pas in de 103e (!) minuut viel de gelijkmaker, voorbereid door Noa Lang. 

Met de vorige week gewonnen Super Cup op zak begon Club Brugge zondagmiddag aan de competitie. Ook daar moet dit seizoen weer een prijs gepakt worden; de club van Nederlanders Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang gaat op jacht naar de derde landstitel op rij. Om te beginnen moest er gewonnen worden van KAS Eupen, de nummer twaalf van vorig seizoen, wat op papier geen heel lastige opgave leek.

In de praktijk was dat anders, want Eupen hield de kampioen lang op 0-0. Pas na 55 minuten kreeg Bas Dost van elf meter de kans om de ploeg op voorsprong te schieten. Hij schoot feilloos in de rechterhoek binnen. De 1-0 voorsprong was echter van korte duur. Nog geen vijf minuten later kreeg Club Brugge de bal achterin niet weg, waarna deze voor de voeten van Edo Kayembe. De middenvelder aarzelde niet en maakte er 1-1 van. 

De schade werd nog erger voor Brugge, want na een goede steekbal in de 77e minuut kon Julien Ngoy de schade vergroten. Hij schoof beheerst onder de negentienjarige doelman Senne Lammens door het net in. Vanaf dat moment had de thuisploeg nog een klein kwartier om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Dan gaat het overigens over officiële speeltijd, want de scheidsrechter telde er liefst tien minuten bij op. Niet vanwege blessures of VAR-momenten, maar door het vele tijdrekken van de bezoekers. Zij zullen hebben gehoopt Brugge daarmee uit hun spel te halen en de overwinning over de streep te trekken, maar bleken hun eigen graf te graven.

De scheidsrechter liet ook na die tien minuten - waarin Eupen er niet bepaald sportiever op ging spelen - doorspelen. Zo kon het dat in de 103e minuut Noa Lang aan de basis stond van de gelijkmaker. Hij gaf de bal goed op Charles de Ketelaere, die binnen kon schieten. Uiteraard richtte Eupen zich tot de arbitrage, al kon het zich de lange extra tijd ook zelf verwijten. Hoe dan ook pakte Club Brugge een punt, waarmee het gezien het spelverloop zelfs nog enigszins tevreden mee kan zijn.

gerelateerd