AZ neemt laat in oefenduel afstand van Panathinaikos

AZ neemt laat in oefenduel afstand van Panathinaikos

25 juli 2021 – AZ heeft de oefenwedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos zondag uiteindelijk ruim gewonnen. Na een vroege, fraaie goal van Jesper Karlsson duurde het even voor de score verder opliep. Dat gebeurde pas in de laatste vijf minuten, toen Myron Boadu en Tijjani Reijnders nog een keer toesloegen en de eindstand op 3-0 bepaalden.

Tot dusver zette AZ tijdens deze oefencampagne nog geen grootste resultaten neer. Naast overwinningen op NEC, TOP Oss en ADO Den Haag werd gelijkgespeeld tegen Anderlecht en KRC Genk (beiden 1-1) en met 1-0 verloren van RB Leipzig. Tegen Panathinaikos was het echter al vroeg raak voor de Alkmaarders. Jesper Karlsson tekende op fantastische wijze voor die openingstreffer: een verre voorzet werkte hij met de hak het Griekse doel in.

Het zou pas tot de tweede helft duren voor AZ dergelijke dingen opnieuw liet zien. Daarvoor was het inbrengen van spitsen Myron Boadu en Vangelis Pavlidis nodig. Na een combinatie tussen de twee in de 85e minuut was het Boadu die de 2-0 op zijn naam kreeg. Kort daarna werd het ook nog 3-0 dankzij een fraai afstandsschot van Tijjani Reijnders. 

In de slotfase kregen de Grieken nog een kansje om iets terug te doen, maar doelman Hobie Verhulst kon de bal zo keren dat deze niet binnenviel, maar de paal raakte. Ook de rebound werd gemist, waardoor de 28-jarige doelman zijn doel schoon hield. Zo droeg hij bij aan de 3-0 overwinning van de Alkmaarders. 

gerelateerd