Feyenoord tankt geen vertrouwen richting return met FC Drita

25 juli 2021, 16:26

Feyenoord had het drie dagen na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Drita opnieuw moeilijk tegen PAOK. In een oefenduel in De Kuip waren de Grieken met 1-2 te sterk voor de Rotterdammers. Feyenoord speelde voor rust met de sterkste elf, waarna het Legioen in de tweede helft de nieuwe aanwinst Alireza Jahanbakhsh aan het werk kon zien.

Hoewel het officiële seizoen voor Feyenoord deze week al is begonnen, speelde het tussen het tweeluik met FC Drita door ook nog het oefenduel tegen PAOK. Het was een kans om weer wat vertrouwen te tanken, nadat het eerder in de week niet tot scoren kwam tegen de stugge Kosovaren. Dat lukte dit keer wel, en zelfs al binnen twee minuten. Dat gebeurde na een geweldig uitgespeelde aanval na een hoekschop. Zo mooi als de voorbereiding was, zo lelijk was de afronding van gelegenheidsverdediger Wouter Burger, die zelf niet eens door leek te hebben dat hij de bal raakte. Hij scoorde echter wel en Feyenoord kwam vroeg aan de leiding.

Zoals vaker tijdens deze voorbereiding werd goed spel van de Rotterdammers afgewisseld met fouten achterin. Zo ook na een kwartier spelen, na een foute terugspeelbal van Marcos Senesi. Bijlow moest ingrijpen, zijn tegenstander ging daarbij naar de grond en hoewel er weinig aan de hand leek was het voor scheidsrechter Jochem Kamphuis reden om de bal op de stip te leggen. Christos Tzolis stuurde Bijlow vanaf de stip de verkeerde hoek in en kon zo gelijk maken.

Feyenoord was in de eerste helft nog twee keer dicht bij een goal. Dat gebeurde eerst via Orkun Kökcü, die met een fraaie actie drie man wist te passeren. Het schot dat volgde kreeg hij echter niet onder de lat. Bryan Linssen was even later nog iets dichterbij. Een geweldige knal van afstand belandde op de lat. Zo kwam de basisploeg van Feyenoord tot één treffer; na rust verschenen tien nieuwe namen op het veld (alleen Burger bleef staan). Onder hen ook aanwinst Alireza Jahanbakhsh.

De Iraniër was niet de enige nieuweling in De Kuip die inviel: ook doelman Ofir Marciano mocht 45 minuten in actie komen. Daar zal hij echter geen goed gevoel aan hebben overgehouden. Na zeven minuten grabbelde hij mis bij een lage bal, waardoor Georgios Koutsias in een leeg doel de 1-2 binnen kon schieten. Het zou het enige doelpunt van de tweede helft blijken en zo is Feyenoord er niet helemaal in geslaagd vertrouwen te tanken voor de return tegen FC Drita. Dat duel vindt aanstaande donderdag om 20.00 uur plaats.