Kudus voorlopig uit de roulatie, drietal terug bij Ajax

Kudus voorlopig uit de roulatie, drietal terug bij Ajax

25 juli 2021 – Mohammed Kudus is voor een onbekende periode uit de roulatie. De Ghanese middenvelder, die afgelopen seizoen al kwakkelde met zijn fitheid, heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een enkelblessure opgelopen. Zijn werkgever meldt op de eigen kanalen dat de Afrikaan voorlopig apart traint van de groep.

Kudus is in Amsterdam achtergebleven, terwijl zijn ploeggenoten in het vliegtuig stapten richting Oostenrijk. Ajax meldt niet hoe ernstig de blessure van de middenvelder is. Afgelopen seizoen stond de van FC Nordsjaelland overgekomen Kudus al lange tijd aan de kant met een knieblessure, die hij opliep in de Champions League tegen Liverpool. Dit seizoen aast het twintigjarige talent op sportieve revanche.

Daar moeten de supporters van Ajax dus voorlopig nog even op wachten. Kudus zal zich niet meer bij het trainingskamp voegen, dat deden drie van zijn collega's wél. Sean Klaiber en Nicolás Tagliafico zijn aangesloten nadat zij met respectievelijk Suriname en Argentinië deelnamen aan een eindronde, terwijl Danilo is hersteld van een coronabesmetting.

Ajax oefent volgende week zaterdag tegen het Duitse RB Leipzig. Leeds United is de laatste test voor de Amsterdammers richting de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

gerelateerd