Lewandowksi met overmacht beste speler van Duitsland

25 juli 2021, 14:18

Robert Lewandowski is twee maanden na zijn historische seizoen opnieuw in de prijzen gevallen. Voor het tweede seizoen op rij is de Poolse topschutter verkozen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga. Uiteindelijk kreeg de aanvaller liefst 63 procent van de uitgebrachte stemmen.

Daarmee liet hij de concurrentie ruim achter zich. Teamgenoot Thomas Müller ontving 41 stemmen, 315 minder dan de ongenaakbare winnaar Lewandowski. De Pool werd de zesde speler ooit die de verkiezing twee seizoenen op rij won. Ook Günter Netzer, Sepp Maier, Matthias Sammer, Oliver Kahn en Michael Ballack kregen dat de afgelopen decennia voor elkaar.

Afgelopen seizoen stond er geen maat op de ontketende Lewandowksi. De spits brak het bizarre doelpuntenrecord van Gerd Müller, door liefst 41 competitiegoals te noteren en daarmee de topscorerstitel te grijpen. De superspits hielp zijn ploeg daarmee opnieuw aan de Duitse landstitel. In 329 optredens voor Bayern München mocht Lewandowski al 294 keer juichen.

De Nederlandse spelers in de Bundesliga ontvingen geen stemmen. Wout Weghorst was met twintig competitiegoals de best presterende Nederlander over de grens, maar maakte daarmee niet genoeg indruk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen