Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

43-jarige Buffon droomt van WK 2022 met Azzurri

43-jarige Buffon droomt van WK 2022 met Azzurri

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

25 juli 2021 – Gianluigi Buffon is deze zomer teruggekeerd bij jeugdliefde Parma, waarmee hij in de Serie B gaat jagen op een terugkeer naar het hoogste podium. De 43-jarige sluitpost is echter niet een niveau lager gaan spelen om af te gaan bouwen. Het liefst speelt de ervaren doelman zich snel weer in de kijker bij de nationale ploeg van Italië.

Een recordaantal van 176 interlands speelde Buffon voor de Italianen, maar als het aan hem ligt blijft het daar niet bij. Het WK 2022 in Qatar is voor de ambitieuze keeper de stip aan de horizon. "Natuurlijk ga ik niet roepen: hallo, roep me op!', zegt hij in gesprek met La Gazzetta Dello Sport. Ik ben tijdens dat WK 44 jaar oud. Maar uiteraard droom ik van dat WK. Waarvoor zou ik anders nog spelen?"

Buffon beseft echter terdege dat de kans op een terugkeer klein is. "Het is vrijwel zeker dat bondscoach Roberto Mancini met niet meer gaat oproepen", is hij eerlijk over zijn kansen. "Hij heeft zijn vaste keepers, zijn vaste groep. Maar ik móét mezelf voorhouden dat er een WK aan komt, zo kan ik blijven dromen." Buffon is opgevolgd door de 22 jaar jongere Gianluigi Donnarumma, die zich met Italië deze zomer tot Europees kampioen kroonde.

Toch weet bondscoach Mancini dat hij met Buffon een zeer ervaren kracht aan zijn selectie kan toevoegen. De doelman kroonde zich in 2006 met Italië tot wereldkampioen, door in de finale Frankrijk te verslaan. Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd