Van Bommel blijft positief ondanks magere resultaten

Van Bommel blijft positief ondanks magere resultaten

25 juli 2021 – Mark van Bommel beleeft vooralsnog een teleurstellende eerste maand als trainer van VfL Wolfsburg. De oefenmeester verloor de laatste vier oefenduels op rij en ligt daardoor nu al onder vuur in Duitsland. Zelf probeert de voormalig coach van PSV de rust rond zijn ploeg te bewaren.

Tijdens zijn debuut als coach werd er nog met 2-1 gewonnen van tweedeklasser Erzgebirge Aue, maar daarna waren Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1), Olympique Lyon (4-1) en AS Monaco te sterk. De Fransen boekten zaterdagmiddag een 2-1 overwinning op de formatie van Van Bommel, die nog niet over zijn volledige selectie kan beschikken.

Toch ziet Van Bommel aanknopingspunten. "Ons spel wordt iedere wedstrijd een stukje beter", aldus Van Bommel op de clubwebsite van Wolfsburg. "We kunnen denk ik tevreden zijn over vandaag, ondanks het feit dat we hebben verloren. De jongens gaan onze spelopvattingen steeds beter uitvoeren. Vandaag hadden we in delen van de wedstrijden volledige controle."

Van Bommel constateert dat zijn ploeg tijd nodig heeft om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Op 8 augustus is Preussen Münster de eerste officiële tegenstander, in strijd om de volgende ronde van de DFB Pokal. Een week later is de eerste competitiewedstrijd tegen VfL Bochum gepland.

gerelateerd