Carragher kraakt uitspraken Wijnaldum: "Wilde gewoon meer geld"

Carragher kraakt uitspraken Wijnaldum: "Wilde gewoon meer geld"

25 juli 2021 – Jamie Carragher is niet blij met de uitspraken die Georginio Wijnaldum heeft gedaan over hun gezamenlijke oud-werkgever Liverpool. De clubicoon las in de media dat een gebrek aan waardering een van de redenen was voor de middenvelder om de deur achter zich dicht te trekken. Carragher vindt dat Wijnaldum fout zit.

In een groot interview met The Guardian gaf Wijnaldum aan zich soms niet geliefd te hebben gevoeld bij de achterban. Van zijn medespelers en de staf op Anfield voelde hij in zijn vijfjarige verblijf altijd de waardering, maar fans wezen hem regelmatig aan als de boosdoener bij nederlagen. Vooral op social media moest Wijnaldum het naar eigen zeggen vaak ontgelden.

Volgens Carragher is daar echter niets van waar. 'Ik houd van Gini, maar dit klopt niet', schrijft de oud-verdediger op zijn Twitter-account. 'Social media is een circus, iedere club heeft zijn eigen clowns. Zet je notificatie uit en als het je echt te veel stoort, verwijder dan gewoon de app. Hij wilde gewoon meer geld en de club zei nee. Dat is nu eenmaal voetbal."

Wijnaldum koos deze zomer voor een transfervrije overstap van Liverpool naar Paris Saint-Germain, waar hij jaarlijks naar verluidt acht miljoen euro gaat verdienen. De middenvelder beleefde een uiterst succesvol verblijf in Engeland. Zo won hij in 2019 de Champions League en kroonde hij zich in 2020 tot kampioen van Engeland.

gerelateerd