Ajax moet begeerde Álvarez nog langer missen

Ajax moet begeerde Álvarez nog langer missen

25 juli 2021 – Mexico heeft zich zondagnacht geplaatst voor de halve finale van de Gold Cup. Het Midden-Amerikaanse land was in de kwartfinale met afgetekende cijfers te sterk voor Honduras: 3-0. Dat betekent slecht nieuws voor Ajax, dat de begeerde Edson Álvarez daardoor voorlopig nog niet ter beschikking heeft.

De verdediger annex middenvelder is al jaren vaste waarde in de Mexicaanse formatie en heeft ook tijdens deze editie van de Gold Cup een basisplaats. Samen met oud-bekenden als Héctor Moreno (AZ en PSV) en Jesús Corona (FC Twente) mag het land nog altijd dromen van de hoofdprijs. Ook Qatar, dat als bonusland mag meedoen aan het toernooi, plaatste zich voor de halve finale.

De Verenigde Staten en Jamaica strijden maandagnacht om de derde plek bij de laatste vier, terwijl ook Costa Rica en Canada nog volop in de race zijn. Mexico is regerend titelhouder en recordwinnaar van het toernooi. De achtvoudig kampioen kroonde zich in 2019 tot de beste van het Midden- en Noord-Amerikaanse continent. Ook destijds had Álvarez een basisplaats.

Het is overigens onduidelijk of Álvarez überhaupt nog terugkeert in Amsterdam. De middenvelder maakte afgelopen seizoen vooral na de winterstop indruk en heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van het Franse Stade Rennes. Op de nog altijd pas 23-jarige Ajacied is een eerste bod van achttien miljoen euro afgewezen. Volgens De Telegraaf is de Franse subtopper van plan terug te komen met een verbeterde aanbieding. Ajax betaalde in 2019 vijftien miljoen euro aan Club América.

gerelateerd